Köpvillkor

Djurgårdens IF Basketförening Tellusborgsvägen 10, 126 32 Hägersten

kansliet@djurgardenbasket.se

0739-371711

Allmänna Villkor

Varje ny kund och beställning gå igenom en manuellt kontroll där man tittar på ålder och leveransadress, detta sker för att efterfölja den nuvarande tobakslagen och för att tobaksprodukter är till för vuxna. Vid misstanke om missbruk eller avvikelser från Villkoren förbehåller sig DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rätten att annullera eller ändra kundens beställning. Köp kan endast ske inom Sverige och vi kommer inte godta beställningar som DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING upptäcker från utlandet.

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING jobbar hårt för att informationen på dess försäljningsplattformar ska vara korrekt men reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella informationsfel. Detta kan vara innehållsförteckningar, produktbeskrivningar, bilder eller felaktiga priser.

När dessa fel uppstår ändrar DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING uppgifterna. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING ansvarar inte för information inklusive bilder på försäljningsplattformarna som kommer från tredje part.

Tillämpning och Konsumentskydd

De här Allmänna villkoren tillämpas vid köpeavtal mellan DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING och konsument, organisationsnummer 802496-3426. För att du som kund ska känna dig trygg med att handla av DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING så tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp hos DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING.

Personuppgifter

Vid beställning hos DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen. Personuppgiftsansvarig är DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING (org. nr 802496-3426)

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s kundregister innehåller personuppgifter såsom namn, personnummer, postadress, telefonnummer, e-postadress samt IP-nummer. Ändamålet med DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s behandling av insamlade personuppgifter är att använda dess för att:

1. Kunna fullgöra köp hos DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING och dess försäljningsplattformar.

2. Möjliggöra riktad marknadsföring per e-post, sms och andra kanaler baserad på dina tidigare inköp eller användning av DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s kanaler.

Hips kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Hips är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Hipss villkor

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING kommer dela med sig av de personuppgifter till fraktbolagen som krävs för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

Om det görs en beställning på en vara som skickas direkt från leverantören så kommer DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING att skicka över de uppgifter som behövs för att kunna slutföra och fullgöra en beställning från leverantören.

Vid användning av våran Chatt och/eller FAQ lagras de personuppgifter som du uppger i Chatten och/eller FAQ för att kunna tillmötesgå kunder på ett snabbare och bättre sätt. Informationen används även i förbättringsarbete på DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s plattformar. Informationen som lagras är t.ex. telefonnummer, för- och efternamn, adress, e-post, IP-nummer och text som du själv uppger vid Chatt och/eller FAQ.

Om du som kund väljer att e-posta till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING eller någon annan e-postadress knuten till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING så kommer din e-postadress samt e-posthistoria att sparas för att göra det möjligt och lättare kunna följa upp och svara på ett ärende. Denna information kan även användas i förbättringsarbete inom DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING.

Vi säljer inte vidare uppgifter till tredje part.

Allmänt om personuppgiftsbehandlingen

All behandling av personuppgifter sker enligt dataskyddsförordningen. Ansvarig för behandlingen är DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING.

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt, därefter raderas de. Om uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING
Solhemsvägen 12a
16354 Spånga
SVERIGE

Användarkonto

Som kund hos DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s olika försäljningsplattformar så kan det krävas att man skapar ett användarkonto. Om DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto, lämnat felaktiga uppgifter, lämnat ut sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot villkoren har DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rätt att stänga av Kunden. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING har även rätt att hursomhelst ändra inloggningsuppgifter.

Omdömen

Genom att lämna omdömen kring produkter på DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s försäljningssajter ger du också DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rätten att publicera dem på DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s försäljningsplatser samt i andra kanaler och medier. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

Priser och Avgifter

Priser som anges på DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s försäljningsplattformar anges inklusive mervärdesskatt (moms). Inga dolda avgifter. Frakt tillkommer på alla köp med undantag vid erbjudanden och/eller kampanjer om frifrakt eller andra undantag gjorda av DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING. Vid köp mot fakturaupplägg kan avgifter på dessa förekomma och detta står i klartext när man väljer faktura som betalalternativ. Outlösta paket debiteras extra med 299kr (SEK) per outlöst leverans.

Upprättande av avtal om köp

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s varor beställs på våra e-handlar. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa villkor i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies.

Vid beställning på någon utav DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s försäljningsplattformar kommer DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING att skicka en preliminär orderbekräftelse tillbaka till den uppgivna e-postadressen. Den preliminära orderbekräftelsen går även till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s manuella kontroll. Efter den blivit godkänd av kontrollanten så skickar DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING ut en slutgiltig orderbekräftelse som blivit kontrollerad och godkänd till den angivna e-postadressen. När denna orderbekräftelse skickats har ett avtal mellan DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING och beställaren slutits.

Betalning

I samarbete med Hips erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Hips Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Hipss villkor. Genom att klicka på “Slutför köp” godkänner du DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s allmänna villkor.

Hipss villkor hittar du här: https://www.Hips.com/se/villkor/

Hips Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Hips Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Hips påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Hips Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Hips Checkout med en PIN-kod.

Produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Erbjudanden och kampanjer

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING använder sig ofta av kampanjer och erbjudanden på sina handelsplattformar. Vid dessa tillfällen gäller villkoren i kampanjerna och erbjudandena.

Leverans och fraktvillkor

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING använder följande fraktalternativ:

Paket, varorna skickas till närmaste utlämningsställe eller i vissa fall direkt hem till dörren, brevlådan/brevinkast. I de fall paketet finns för uthämtning hos ombud skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas.

Normal leveranstid är 1 – 4 arbetsdagar från det att DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING har bekräftat din beställning via e-post. Om produkten ingår i beställningssortimentet är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.

Många av våra leveranser kommer fram redan dagen efter vi skickat dem. Vi skickar normalt varor redan samma dag om beställningen är gjord innan 16.00.

I samband med att din order skickas från DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s lager så skickas ett mail till angiven mailadress. Paketet borde då nå dig inom 1-4 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Outlösta Paket/Försändelser

Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar återsänds till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Ångerrätt

Du som konsument har alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING istället hela trettio (30) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vill du under denna tid returnera din vara för byte eller återköp ska du kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Du kan också meddela DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett. Blanketten skickas sedan till följande adress:

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING
Solhemsvägen 12a
16453 Spånga
SVERIGE

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning – ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING har givit, kan varan returneras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage. Reklamation till DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom 3 år. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp.

Vid reklamation, kontakta kundtjänst så får du en retursedel skickad till din e-postadress. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt.

Transportskador

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att godset inte är transportskadat. DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och därefter kontaktar DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s kundtjänst. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Retur

Vid retur står du risken för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och manualer ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.

Ångerrätten gäller inte alls varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med dina särskilda önskemål. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom fjorton (14) dagar från det att DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant. Kostnader för tjänster kopplade till leverans såsom expresspack och postförskottsavgift återbetalas ej vid en retur.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING bekostar en retur per försändelse. För information eller hjälp vid retur som inte omfattas av retursedel och fri frakt, kontakta DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s kundtjänst.

Retur av kampanjvaror

Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.

Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s handelsplatser på nätet och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.

Länkar 

Länkar som leder utanför DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s handelsplattformar ansvarar inte DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING för innehållet på. Kontrollera så du fortfarande befinner dig på en av DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s plattformar innan du ingår avtal.

Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, sabotage, krig, terrorism, brand, översvämning, naturkatastrof eller liknande händelser ska DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Villkorsändringar

Villkorsändringar kan komma att ske. Det är upp till kunden att alltid vara uppdaterad av dessa. Vid köp på DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s handelsplattformar så godkänner man där med villkoren och att man är införstådd i vad dessa innebär. Förändringar publiceras på handelsplattformarna och längst ner i villkoren kan man se när villkoren ändrats senast.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

För frågor kring innebörden av dessa Villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med DJURGÅRDEN IF BASKETFÖRENING´s kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på de olika försäljningssajterna eller på www.difbasketdam.se.